Hold skiferie i Frankrig

ef37b50d2cf21c3e81584d04ee44408be273e5d71db610439df0_640_skiing

Mange tænker ikke lige på, man kan stå på ski i Frankrig, men landet har meget mere at byde på udover badestrande, vindistrikter og storbyeventyr i Paris.

Mange rejser til den sydlige del af Frankrig, hvor man kan opleve de franske alper, der støder op mod resten af bjergkæden Alperne. Her finder man for eksempel Europas højeste bjerg Mont Blanc, og i vintersæsonen er hele området en regulær turistmagnet, der især tiltrækker skiturister, der vil opleve naturen og den friske luft i bjergene.

Ski områderne er ret øde og forladte i sommerperioden, men om vinteren valfarter folk til mere end 400 skisportsbyer i de franske alper. Faktisk har Frankrig flere gange været vært ved de Olympiske vinterlege bl.a. i 1992 i Albertville, i 1968 i Grenoble samt i 1924 i Chamonix.

Nyd en herlig skiferie i de franske højder

Mange står på ski i Alperne, der består af Østrig, Schweiz, Italien men også Frankrig, så mange enten kører selv hertil eller flyver til lufthavnen i Geneve. Mange elsker skiferier både på grund af den  friske luft, de lette eller svære pister for begyndere samt erfarne skiløbere alt efter niveau samt den hyggelige afterski atmosfære på skisportsstederne. Der findes normalt masser af tilbud til både børn og voksne såsom skiskoler, børnehaver, legeland, kaneture i byerne og funparker.

Familierne kan også nyde de mange hyggelige caféer, restauranter, diskoteker og shoppingsmuligheder. Man kan i visse perioder også se Tour de France cykelløb i flere af disse bjergegne, men det er især gletsjerne, bjergene, skiliftene og de stejle skiløjper, som turisterne især efterspørger.

De mest populære ski destinationer

De mest populære skiområder i Frankrig er Val Thorens, Alpe d´Huez. Val d’Isère, Avoriaz og her kan man både møde ligesindede ski entusiaster samt nyde de kendte franske specialiteter såsom et måltid med vin, ost og baguettes.

Val Thorens er endda blevet kåret til verdens bedste skisportssted i både 2013 og 2014, så stedet er meget populært for tiden, og på stedet kan man både opleve to forskellige Michelin restauranter samt masser af fest, underholdning samt et eksotisk natteliv. Også skisportsstedet Alpe d´Huez er meget populært især til børnefamilierne, da her er masser af muligheder forafterski samt mange børnevenlige faciliteter.

Alpe d´Huez ligger på et plateau, der er godt til nybegyndere, og her er mange børneskiskoler og fine øvebakker. For de øvede, der skal op i terrænet, er man hurtigt oppe, da hele tre lifter kan transportere folk op i 1.860 meters højde, og imponerende Pic Blanc ligger endda i 3.330 meters højde.