Sol og sommer ved den franske riviera

e830b10c2af1063ecd0b470de7444e90fe76e6d21bb5164094f6c9_640_cote-d-azur

En af Frankrigs mest populære turistdestinationer er den franske riviera, der i Frankrig kaldes for Côte d’Azur, der jo betyder den azurblå kyst opkaldt efter havets intense blå farve. Den franske Riviera er en kyststrækning, der strækker sig fra grænsen til Italien og til Rhoneflodens delta, og hele dette område er meget populært og velbesøgt.

Den franske riviera er et fashionabelt og eksklusivt område, hvor man kan møde mange kendte personer især i perioden med filmfestival i Cannes. Mange tager til rivieraen på badeferie og for at shoppe i de nærtliggende storbyer, og her kan hele familien få en vellykket ferie, så man bør overveje muligheden for at tage hertil på ferie.

Attraktioner og seværdigheder langs rivieraen

Nice er byen i centrum, hvor man både kan se palmer og strand og slappe af, men man kan også besøge nabobyen Cannes, der især erkendt for filmfestivalen, og det er faktisk muligt at møde masser af berømtheder og filmstjerner i begge byer, da området er temmelig dyrt og eksklusivt, selvom mange af de rige berømtheder helst opholder sig på private ejendomme væk fra offentligheden.

Både den mondæne badeby Saint-Tropez samt Fyrstedømmet Monaco er blandt de mest eksklusive steder i området, og her kan man både opleve racerløb og besøge kasinoer, så disse steder er tilløbssteder for mange jetset turister fra hele verden. Man kan også besøge normale turistattraktioner såsom museer, gamle borge, eksotiske haver, moderne badebyer med gamle bydele samt det fantastiske landskab og de idylliske landsbyer. Byen Grasse ligger lidt nord for Cannes, og byen er verdenskendt for sine parfumer samt et enestående blomsterlandskab.

Kør-selv-ferie til rivieraen

Mange familier fra Nordeuropa herunder Danmark pakker ofte bilen med hele familien og oppakning, hvorefter man kører ned gennem Frankrig og tilrettelægger den bedst mulige tur alt efter familiens interesser. Man kommer i hvert fald til at nyde de mange smukke byer langs Middelhavskysten og det skønne landskab i Provence, som regionen hedder her i den sydlige del af Frankrig. Man bør minimum afsætte én uge til en sådan kør-selv-ferie, men de fleste anvender mindst 2-3 uger, da der findes så mange oplevelser og attraktioner for hele familien.

De fleste vælger at køre ad motorvej via Hamburg, Basel og til Luzern og derefter gennem St. Gotthard tunnelen til Lugano. Derefter fortsætter man så forbi Milano til Tortona og ned til kysten. Her kan man så vælge at køre langs én af de to ruter:

  1. “Riviera delle Palme” – Palmerivieraen
  2. “Riviera di Fiori” – Blomsterrivieraen.

Man kan for eksempel standse op ved den idylliske havneby Villefrance Sur Mer og nyde badestranden her, der er i topklasse. Der findes et væld af seværdigheder udover landskaberne og badestrandene som kunne være klippeslugten Grand Canyon du Verdon, kunstnerbyen St-Paul de Vence, kunstmuseet Fondation Maegh eller de mange klostre og vindistrikter i Sydfrankrig.