På skitur til Tignes

 

Mange tager til Frankrig for at stå på ski, og valget falder tit på Tignes, der er en stor og moderne skisportsby, der ligger i et af verdens fineste skiområder nemlig det snesikre Espace Killy. Her er det faktisk muligt at stå på ski året rundt, og man har bygget en moderne skisportsby med mange høje bygninger, da den gamle landsby forsvandt i en sø. Tignes består af disse fire bydele:

  1. Val Claret (2100 m).
  2. Det solrige Le Lac (2100 m).
  3. Det hyggelige Les Brévières (1550 m).
  4. Les Boisses (1850 m).

Man har mulighed for at benytte en gratis skibus fra den ene bydel til den anden, men mange tager også denne tur på ski. Man kan fra alle fire bydele benytte stedets mange slæbe- og stolelifte, som for eksempel kabelliften direkte til La Grande Motte-gletscheren.

Hvilke sportsaktiviteter er der i Tignes?

Der findes en stor Funpark i Le Lac, og her kan man dyrke snowboarding ved en halfpipe på ca. 70 meter. Derudover arrangerer man også boardercross, hvor alle kan deltage. Der findes også mulighed for at dyrke langrend på den frosne sø, og hvis man vil afprøve andre sportsgrene, så findes der mulighed for både squash, svømning, tennis og fitness i området. Restauranterne er fremragende med deres udvalg af raclette, fondue og andre lokale specialiteter, og om aftenen åbner diskotekerne, når barerne lukker af for natten. Endeligt kan man også slappe af ovenpå en lang dag i sneen ved at besøge områdets biografer, der ligger i Val Claret samt i Le Lac.

Hvordan kommer man til Tignes?

Tignes ligger ret isoleret nær trekantsområdet mellem Frankrig, Schweiz og Italien. De nærmeste storbyer er Geneve, Torino og Grenoble, og nogle tager flyet til Grenoble, hvorefter man tager en bus til Tignes, mens andre vælger at køre de ca. 1.500 km fra Danmark i egen bil. Så bør man køre ad motorvejene ned gennem Tyskland gennem Hamborg, Hannover, Frankfurt, Basel til Geneve. Herefter tager man ruten A43 til Albertville samt ekspresvejen til Moutiers ad rute RN 90 til Bourg St-Maurice og endeligt rute D902 til Tignes.