Tre helt enestående seværdigheder i Frankrig

 

På en ferie til Frankrig bør man besøge nogle af landets mange attraktioner og seværdigheder, og især tre populære seværdigheder skiller sig ud på deres helt unikke stil. Der er tale om disse tre seværdigheder:

  1. Eiffeltårnet i Paris.
  2. Versailles Slottet.
  3. Disneyland Paris.

Eiffeltårnet behøves nok ikke meget introduktion, da dette kendte observationstårn er Paris’ vartegn og et internationalt symbol for Frankrig. Der kommer hvert år mere end 5 millioner besøgende til Eiffeltårnet, der ligger midt inde i Paris. Man kan tage elevatoren op i tårnet til forskellige etager, der alle giver et flot udsyn over byen og floden Seinen. Der findes både restauranter og andre butikker i Eiffeltårnet, der endda også anvendes praktisk til meteorologisk station og har påmonteret diverse antenner til radio og TV.

Versailles Slottet

Lige uden for Paris finder man det enestående slot Versailles (Château de Versailles), der absolut er et besøg værdigt. Der er sket mange historiske begivenheder omkring dette slot som for eksempel udråbelsen af det tyske kejserrige i 1871 Versailles traktaten efter 1. Verdenskrig.

Solkongen Ludvig 14. lod sørgede for slottets storhed med blandt andet en meget stor og pompøs have i barokstil om at kontrollere naturen. Slottet giver et godt udtryk for enevældens centraliserede magt. Alt er storslået ved slottet, og man finder for eksempel i prinsefløjen ikke mindre end 33 store vægmalerier samt 82 buster af kendte generaler.

Disneyland Paris

Lige udenfor Paris i Marne La Vallée finder man Disneyland Resort Paris, der er et stort kompleks af temaparker, hoteller, biografer og butikker. Stedet er en del af Disney-koncernens kæde af temaparker, der drives under navnet Disneyland, der jo ligger blandt andet i USA samt i Hong Kong.

Disneyland Resort Paris er et enestående sted at tage børnene med på ferie, da man jo kan more sig med de populære Disney figurer i flere dage på dette store område. Der er totalt 2 forlystelsesparker, et fritidsområde, 6 hoteller, 1 campingplads samt adskillige restauranter, forlystelser og butikker.

Der kommer hvert år mere end 15 millioner gæster Disneyland Paris, der på den måde er Europas mest besøgte turistattraktion.